Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

http://www.athinorama.gr/arts/articles/?id=14600


Στα μουσεία για πασχαλινά δώρα 29/04/2013

  
Εκτύπωση
Ψάχνεις τη λαμπάδα που θα κάνει τη διαφορά; Θέλεις να επισκεφθείς φίλους και συγγενείς, αλλά όχι με άδεια χέρια; Να μην πάρεις και κάτι για σένα; Για να μην αναστενάξουν τα πόδια σου από τις διαδρομές και το πορτοφόλι σου από το λογαριασμό, στα πωλητήρια των μουσείων βρήκαμε προσιτά, έξυπνα και αρτίστικα δώρα για όλους, σε τιμές από ένα ευρώ! 
Σε πέτυχα στο δρόμο να τρέχεις για λαμπάδες κι έτσι που σε είδα, γελαστή αλλά και κατάκοπη, μετάνιωσα που δεν σου το πρότεινα επιτόπου: μήπως να περνούσες από κάποιο μουσείο ή πολιτιστικό ίδρυμα για να πάρεις καλόγουστα δώρα; Μέρες που είναι ακόμη και βαφτιστήρι να μην υπάρχει στη λίστα, έναν Γιώργο ή μια Τασία που γιορτάζουν θα τους έχεις. Και στους φίλους που θα σε τραπεζώσουν θα πας χωρίς κατιτίς; Τα art shops (που αυξάνονται και πληθύνονται τελευταία) να ’ναι καλά και προτάσεις για κάθε βαλάντιο υπάρχουν... [...]
αλλά ο παλιός είναι αλλιώς Στα πέριξ, στο ιστορικό κέντρο, τα μεγάλα… αγόρια θα εκτιμήσουν τις εφαρμογές (αφίσες, παζλ, μπλουζάκια κ.ά.) με έργα του περίφημου εικαστικού Μ.Κ. Έσερ στο Μουσείο Herakleidon. Ωραιότατα T-shirts με € 10 σε σχέδια του Αλέξη Ακριθάκη διαθέτει το γειτονικό Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, απ’ όπου θα αποκτούσες εξίσου ευχάριστα την ποδιά κουζίνας και τα σουπλά με τα κοκόρια της Χριστίνας Παπούλια και τα οριγκάμι σκουλαρίκια και θήκες για CDs της Μαρίας Βολιτάκη. Και πώς να αντισταθείς στην τεράστια ποικιλία του Μουσείου Ακρόπολης: δεκάδες οι κωδικοί σε χρηστικά αντικείμενα, παιχνίδια κι εκπαιδευτικές προτάσεις για τα παιδιά (αγαπημένα τα view master), κοσμήματα και διακοσμητικά με σχέδια που παραπέμπουν στα εκθέματά του. Στο πνεύμα των ημερών, το λαγουδάκι-πήλινη κουδουνίστρα φαντάζει ιδανικό για να το δέσεις στη λαμπάδα του βαφτιστηριού.