Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

BLIND ADAM arT - SHIRTS COLLECTION!

   Ο εικαστικός Θάνος Κυριακίδης, δημιουργός του art project BLIND ADAM, σε συνεργασία με το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζουν την BLIND ADAM arT-SHIRT COLLECTION. Μια πρωτότυπη ειδική σειρά από βαμβακερά t-shirts, κεντημένα με σχέδια βασισμένα στο BLIND ADAM project. Διατίθενται σε αριθμημένα αντίτυπα στο Πωλητήριο του Μουσείου Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Πωλητήριο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη (Εγνατία 154, εντός ΔΕΘ, τηλ. 2310 240002).




 Σχετικά με το BLIND ADAM project
Το 2007, το BLIND ADAM, ένα εικαστικό project του Αθηναίου καλλιτέχνη Θάνου Κυριακίδη, κάνει το ντεμπούτο του.
Ο Θάνος Κυριακίδης έχοντας συνεργαστεί ως συντάκτης μόδας από το 1989 με διάφορες ελληνικές εκδόσεις διεθνών περιοδικών (Vogue, L'Officiel, κτλ.), αποφασίζει να συνδυάσει τις σπουδές του πάνω στην Ιστορία της Τέχνης, την εμπειρία του στο χώρο της μόδας και την ιδιαιτερότητα της όρασής του (Μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, μια εκφυλιστική ασθένεια του αμφιβληστροειδούς) και να δημιουργήσει το BLIND ADAM.
Το project αντλεί έμπνευση από το έργο του Jean Cocteau και του Giacometti, όπως επίσης και από το αλληγορικό παραμύθι “ Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά”.  Η βασική ιδέα είναι η δημιουργία κομματιών  -φτιαγμένα από δεμένο στο χέρι νήμα, που θυμίζει κομποσκοίνι- που μοιάζουν σαν γλυπτά σκελετών ρούχων ή διαφόρων μορφών, ανάλογα με το σκεπτικό κάθε φορά.  Τα κομμάτια αυτά είναι ανοιχτά σε διάφορες ερμηνείες ενώ ακόμα ένα χαρακτηριστικό τους είναι ότι μπορούν να φορεθούν. Αυτό το συνεχές project, παρουσιάζεται σε πράξεις, έχει αναφορές, εκφράζει αντιθέσεις και θέτει ερωτήματα που αφορούν έννοιες όπως η πραγματικότητα, οι ψευδαισθήσεις, η τυφλότητα, η όραση, η θρησκεία, η πνευματικότητα καθώς και άλλα θεμελιώδη ζητήματα που ανέκαθεν απασχολούν την ανθρωπότητα.
Το project BLIND ADAM επίσης περιλαμβάνει σειρές έργων σε καμβά, εγκαταστάσεις (μεγάλων διαστάσεων) και ταινίες.

Βιογραφικά στοιχεία Θάνου Κυριακίδη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971
1990:
Ξεκινά την καριέρα του σαν συντάκτης μόδας. Τα επόμενα χρόνια συνεργάζεται με τις ελληνικές εκδόσεις των εγκυρότερων διεθνών περιοδικών μόδας, όπως τα
Vogue, LOfficiel, Harpers Bazaar, Elle και σαν σύμβουλος και Διευθυντής Δημιουργικού για σχεδιαστές μόδας.