Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Performance: Βασίλης Αμανατίδης "μ_otherpoem: μόνο λόγος"



Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο της έκθεσης του Χρήστου Χρυσόπουλου My mothers silence σε επιμέλεια Ντένη Ζαχαρόπουλου, παρουσιάζει το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 12:00την performance του ποιητή Βασίλη ΑμανατίδηΟ Βασίλης Αμανατίδης θα επιχειρήσει μια επιτελεστική ανάγνωση του ποιητικού του έργου μ_otherpoem: μόνο λόγος (Εκδόσεις Νεφέλη, 2014) εντός  της έκθεσης My mothers silence, σε συνομιλία με τα φωτογραφικά έργα του Χρήστου Χρυσόπουλου.
 Αναφέρει ο ίδιος ο Βασίλης Αμανατίδης: «”Τρυπώνω” στην έκθεση, τριγυρνώ στους χώρους, και ενώπιόν σας –πλάι στα έργα, αλλά και μέσα στις προβολές τους υπό μορφή βίντεο– προχωρώ σε μια “επιτελεστική ανάγνωση” του μεγαλύτερου μέρους του πρόσφατου βιβλίου μου, το οποίο μόλις έκλεισε έναν χρόνο εκδοτικής ζωής. 40 λεπτά για κείμενο, φωνή και σώμα, απουσίες και παρουσίες, αλλά και μια ομόθεμη συνομιλία με τα σιωπηρά αυτά ποιήματα του Χρυσόπουλου».
Στη συνέχεια, οι Χρήστος Χρυσόπουλος και Βασίλης Αμανατίδης θα συνομιλήσουν για τον τρόπο με τον οποίο θεματοποιείται στο έργο τους η μητρική-γονεϊκή σχέση. Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο της έκθεσης και έχει ελεύθερη είσοδο.