Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΒΡΑΒΕΙΑ 2009-2010 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΧΝΟΚΡΙΤΙΚΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞ ΜΥΛΩΝΑ
Τα Βραβεία της διετίας 2009 – 2010 απονεμήθηκαν από την Ένωση Ελλήνων Τεχνοκριτικών την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη. Πρόκειται για την τρίτη εκδήλωση απονομής από το 1997, έτος θέσπισης του θεσμού, εώς σήμερα. Τα βραβεία απονέμονται, όπως είναι γνωστό, μετά από προτάσεις που καταθέτουν τα μέλη της AICA HELLAS. Η τελική επιλογή γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Το μεγάλο, εκτός συναγωνισμού, βραβείο έργου ζωής απονέμεται στην Άσπα Στασινοπούλου για την ενεργοποίηση προβληματικών ιδιαίτερα πρωτοποριακών για την εποχή της, στην Ελλάδα, όπως αυτές αποκρυσταλλώθηκαν στην αναδρομική της έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη (2009). Το πρώτο βραβείο απονέμεται στην Διοχάντη για την έκθεση – εγκατάσταση στο χώρο του ελαιουργείου της Ελευσίνας, το 2010. Τρεις ξεχωριστοί καλλιτέχνες τιμώνται για την εκθεσιακή-καλλιτεχνική τους δραστηριότητα κατά την περίοδο 2009-2010 με ισάριθμους επαίνους. Πρόκειται για την Ευγενία Αποστόλου, για τις εκθέσεις της στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2009) και στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά (2010). Τη Μαίρη Ζυγούρη για την καλλιτεχνική της δράση στο Palazzo dell’ Sperimentazioni Fondazione Mora (Νάπολη 2009) και στο Studio Stefania Miscetti (Ρώμη 2010). Τον Άγγελο Σκούρτη για την ατομική του έκθεση στην γκαλερί Fizz (2009).

ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞ ΜΥΛΩΝΑ 

Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά συγχαίρει την Ευγενία Αποστόλου για τη βράβευσή της από την Ένωση Ελλήνων Τεχνοκριτικών για τις εκθέσεις της στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά. Συγχαρητήρια επίσης στη Διοχάντη, στη Μαίρη Ζυγούρη και στον Άγγελο Σκούρτη, καλλιτέχνες με έργα τους στις συλλογές του ΜΜΣΤ και με συμμετοχές σε εκθέσεις των δύο μουσείων. 


ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞ ΜΥΛΩΝΑ

     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου